Jul i Sydspanien. Malaga, Benalmedena..

malaga-den-17-januar-2004-006.jpg

Se Foto.. 

Det var dejligt at se Kerstin dukke op i vrimlen af ankomne mennesker i Malagas lufthavn. Der var gået to måneder siden vi sagde farvel i Lissabon så det blev et varmt gensyn og sent nat med alle de ting som lige skulle drøftes inden vi kunne gå til køjs. Kerstin har været med i den første barske del af sejladsen hvor vejret bestemt ikke har været med os. 

Nu glædede jeg mig til at vise Kerstin Costa del Sol som jeg selv allerede havde oplevet i en uge op til julen med masser af sol og varme.
Spaniolerne gør utroligt meget ud af at fejre Julen med masser af julepynt og juleudstillinger. Det mest imponerende jeg har set var nok en krybbe med jomfru Maria og Jesusbarnet samt de tre vise mænd fra østerland med deres tungt lastede kameler alt i (over)naturlig størrelse og opstillet ved en rundkørsel i det centrale Malaga. Der var store optog med tusindvis af mennesker som havde bestilt plads på stole opstillet til lejligheden langs ruten. Katolismen er den førende religion i det spanske samfund. Religionen er meget synlig overalt i dagligdagen. I de fleste kirker er der flere helgener som kan tilbedes ved at lægge en mønt i en automat hvorefter et plastiklys tændes. Eller ved utallige små figurer forestillende den grædende jomfru Maria, indbygget i små skabe i ejendomme eller ved vejkanten. I alle kirker er der stor aktivitet med bedende mennesker, friske blomster og brændende stearinlys.

Vi var indstillet på at fejre en spansk jul men et tilfældigt møde med Gert, som fra sin terrasse havde set vores danske flag og derfor naturligvis lige måtte hilse på os, ændrede vores planer. Igen oplevede vi et dejligt og fra starten af et næsten venskabeligt møde med en dansker som det skulle vise sig kom til at betyde utroligt meget for os og vores oplevelser på stedet. Gert har været sælger af konfektion i det meste af sit liv men valgte i lighed med mange andre som fik mulighed for det, at gå på efterløn som 60årig. Han solgte alt hvad han havde i Danmark og flyttede de allermest personlige ejendele, inklusive et piano som havde været i familiens eje i generationer og som han derfor følte stor affektionsværdi overfor. Han bor i en stor lejlighed i bebyggelsen nær ved havnen i Benalmadena. Sammen med Gert og hans søde Cubanske kæreste Marjorie fejrede vi jul på den danske restaurant Ellington i Fuengirola. Her fik vi helt traditionelt dansk flæske- og andesteg samt risalamande. Kerstin savnede då sin svenske skinke, prinskorv, brunkål og til lunchen lutfisk med hvid sauce. Hun elsker flæskesteg men det skal bare ikke være lige denne aften!
Sammen med Gert holdt vi også nytårsaften hvor han introducerede os for sine engelske venner Ann og Douglas som er skolelærere og som kom sejlende til stedet for nogle år siden. Og Allan som også er fra England og ejer af et stort transportfirma. Han viste os med berettiget stolthed sin nybyggede villa i den mere eksklusive del af området. området.

På Costa del er man i gang med at færdigbygge ca. 150 tusinde lejligheder. Man regner med at der i øjeblikket bor ca. 100.000 udlændinge overvejende englændere og tyskere. Men også skandinaver i et meget stort antal. Priserne er i lighed med priserne i Danmark eksploderet. Og mange som vi talte med mente at det hele ville kollapse når de nye boligmasser var færdige.

En dag stod der et par og kiggede på Grand Danois og Kerstin sagde at det vist var nogen som skulle snakke med mig. Men det var faktisk Kerstins familie Eva og Per. som har en stor lejlighed i Marbella. De tog os med ud på nogle store udflugter i bjergene omkring området. Ligesom vi fik lejlighed til at overnatte i deres smukke hjem. Per er i øvrigt Præsident for den lokale Grappabrændevin forening. Hvilket indebar at vi fik nogle både velsmagende og meget interessante prøvesmagningsaftener!

I Benalmadena kunne vi godt være blevet i meget længere tid. Vi vil savne de mennesker som vi har haft så mange gode oplevelser med. Men det er jo det specielle ved at være sejler man må videre mod nye mål som er Grækenland hvor vi regner med at være fremme til i løbet af efteråret. Der er langt og der skal sejles rigtigt mange sømil før vi når frem. Undervejs vil vi være en skiftende besætning af familie og gode venner. Planerne for de næste måneder er følgende: vi sejler langs den spanske kyst og regner med at være klar til at sejle til Mallorca i starten af maj måned. Der vil vi modtage holdet fra Sjælland Rundt og gøre skibet klar til ”Mallorca Rundt” Nu skal vi opleve hvad det vil sige at sejle i varmt vand!

Datoen er i dag den 20. januar 2005 og vi er sejlet videre mod byen Almeria. Efter mere end syv uger på samme sted følte vi at vi var ved at gro fast! Det var svært at sige farvel til trygheden og alt det kendte og det føltes som om at vi skulle ud at sejle igen for første gang!
Vejret er fantastisk. Som en højsommerdag i Danmark. Det er motorsejlads. Der er ingen vind. Det har faktisk ikke blæst i næsten 14 dage. Havblik i 14 dage det er helt utroligt.

Tak for alle hilsner!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.