Baleariske Øer.Formentera,Ibitza,Mallorca..

 stefan-og-rikke-i-middelhavet-056.jpgSe Foto..

Vi er ankommet til Mallorca. Endnu et af disse mål som vi havde set frem til med forventning. Grand Danois ligger nu og vugger trygt i sine fortøjninger i havnen Porto Andratx. Efter at have fortøjet båden og tilkoblet vandslangen og el har vi nu 220 volt ombord og begrænset tilgang til vand, oven i købet varmt vand. Hvilken luksus! Men prisen er 45 euro i døgnet så opholdet skal kun bruges til provianterin g.


Siden afsejling fra havnen Altea, det nærmeste punkt på fastlandet, til øen Formentera har vi ligget for anker det meste af tiden. Overfarten tog ti timer og foregik mest for motor, nogle pludselige vindstød gjorde at vi satte sejlene, men lige så pludselig døde vinden igen. Da vi havde oplevet dette fænomen tre gange forsatte vi for motor på hele distancen. Undervejs blev vi underholdt af en stor flok delfiner som kom helt hen til siden.

Vi havde også et andet selskab, Rasmus og Jætte, i båden som bærer navnet Isegrim. Dem havde vi mødt i Almerimar og de skulle også til Balearerne og så kunne vi jo lige så godt følges ad. Rasmus er forhenværende kriminalkommissær og hans kone Jætte har været ansat i politiets tekniske afdeling i Kolding. Det blev til nogle rigtige hyggelige aftener med masser af gode samtaler, udveksling af livserfaringer samt ikke mindst sang og spil fra den hjemlige sangskat.

På øen Formentera lå vi for anker i en sandlagune omkranset af klipper og for første gang kunne vi se bunden på ti meter vand. Det var krystalklart. Gud hvor var det smukt. Her måtte jeg simpelthen ned og dykke med snorkel. Båden var helt omgivet af en stor stime fisk, jeg anslår at der var mindst 100 af dem. Derfor kunne jeg forestille mig at det måtte være rimeligt enkelt at skyde ind i flokken og så skulle det være mærkeligt om man ikke kunne hente aftensmaden her. Heldigvis havde jeg lige anskaffet en undervandsharpun til formålet. Men så enkelt var det ikke. Lige så snart at fiskene så harpunen forsvandt de i en rivende fart! Det kan godt være at fisk ikke anses som intelligente men de er i hvert fald ikke så dumme.

Næste dag lød vejrudsigten på vindstyrke 7 på Beaufortskalaen. Beaufort er det som man bruger hernede. Det er kun i Danmark man benytter meter i sekundet! Det ville betyde at båden lå lidt uroligt og dermed forstyrre vores behov for en god nattesøvn, og vi besluttede os at forsætte til Ibiza som kun var få timers sejlads derfra. Efter en enkelt ankerovernatning i Puerto De Ibiza i skyggen af dominikanerklostret sejlede vi næste dag videre til Eulalia. I denne lille by tilbragte vi nogle herlige dage afbrudt af udflugt til hovedstaden hvor vi besøgte den arabiske bydel og den delvis renoverede borgruin. Hele weekenden var middelalderfest og jeg skal love for at det blev gjort meget ud af det. Sceneriet var kæmpestort markedsplads med musik og flot meget realistisk optræden i datidens påklædning. Det var svært at løsrive sig fra denne smukke meget grønne ø som har en herlig afslappet feriestemning. Jeg kan godt forstå at hippiekulturen i tresserne faldt godt til og trivedes i disse omgivelser. Den er i øvrigt ikke helt død endnu. Hver uge afholdes et kæmpestort, ja det er rigtigt, hippiemarked hvor man kan købe alt. Undtaget Hash!

Fra Ibiza sejlede vi til Cala de Sta Ponsa som er en stor bugt omkranset af høje bjerge med en smuk hvid sandstrand inde i bugten. Turismen har opdaget dette unikke område.
Vejret er nu som en højsommerdag i Danmark, strålende solskin og havet er 20-21 grader varmt eller koldt. Det er her i disse omgivelser jeg ser frem til møde min nye besætning, holdet fra Sjælland Rundt og min datter Lena.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.