Milos,Santorino..

JørgenNu bestod besætningen af Ole, Stefanos og jeg og den videre sejlads gik til øen Serrifos hvor vi skulle mødes med vores ven Jørgen fra vores fælles arbejdsplads Guldager A/S. Med tre gamle venner og vores nye ven Stefanos var der lagt op til mandehørm! Et begreb som er opstået når man sejler Kapsejladsen Sjælland Rundt! Fire mand i de næste tre uger sammen på en lille sejlbåd. Gud hvor jeg savnede nogle lyse stemmer! Men når det er sagt så må jeg også erkende at det gik endog meget godt.

Det var efterhånden ved at blive efterår. Vejret er meget vekslende i oktober måned. Der kan være dage med høj sol men vejret skifter hurtigt til regnbyger. Pludselige omslag med vind af stormstyrke, gør at øerne og byerne begynder at virke meget lukkede og øde.

10oktober-2006-076.jpgPå en sådan dag, bliver der fyret godt op under gryderne i kabyssen ligesom ovnen kom flittigt i brug. Her viste Stefanos sig at være en sand mester i det Græske køkken. Han elskede at lave mad og at servere sine præstationer for os. Vi til gengæld synes at han havde nogle lidt sære spisevaner. Han spiste ikke morgenmad. Om morgenen gik han i stedet op på en Cafe og drak en espresso og fik en snak med de lokale. Det samme gentog sig til frokost. Først til aftenen spiste han sammen med os. Stefanos var også umådelig tilbageholdende med at drikke vin. Alt dette strider jo med alt hvad vi har lært om spisevaner og socialt samvær!

At have en Stefanos med gav også den ekstra dimension at vi kom i kontakt med lokalbefolkningen. En anden ting som vi nok ikke selv havde tænkt over. Albanerne er den foretrukne arbejdskraft som benyttes overalt i Grækenland når det drejer sig om de hårde lavtlønnede job. Et helt supermarked var betjent af Albanske arbejdere. Vejarbejde eller tung 10oktober-2006-169.jpgrenovering af gamle huse var naturligvis også Albanere. Grækerne er historisk et folk med en meget høj selvfølelse og beskæftiger sig helst ikke med det tunge opslidende arbejde!

Vi har undervejs mødt en del Danskere som havde oplevet Tyrkiet og de anbefalede os at sejle til Marmaris som overvintringshavn derfor satte vi kursen mod Rhodos som ligger omkring fem timers sejlads fra Marmaris.

På vejen dertil besøgte vi en række øer bl.a. Milos som skulle besøges fordi der er nogle utroligt smukke 10oktober-2006-088.jpgkalkstensklipper og udgravede miner. Det hele er så blændende hvidt at det skærer i øjnene. Hora-, er betegnelsen på små bysamfund som ligger højt oppe i bjergene, typisk fem – ti kilometer fra havnen. Det skulle jo ikke være alt for nemt for eventuelle fjender at indtage byerne! Naturligvis besøgt vi utallige kirker. De Græske kirker adskiller sig isär fra de Spanske. De udtrykker ofte mere glæde og kærlighed. Her er ikke afbilledet så mange tårer og blod! Utallige små kirker er placeret på ganske små øer eller på næsten utilgængelige bjergtoppe.

Fantastiske Santorini. Det var stort at sejle ind i denne smukke lagune hvor sagnet fortæller at det er det Santoriniforsvundne Atlantis. Havdybden inde i lagunen er på mere end 300 meters dybde. Og man fornemmer tydeligt at det er et vulkankrater som man sejler ind i. På den ene side strækker Santorinis stejle skrænter sig til himlen, med de smukke hvide bygninger bygget faretruende udover skrænten. Og til den anden side en gold sort mørkerød vulkanø. Vi lejede Scootere og jeg tror ikke der var mange Hora eller kirker der ikke blev besøgt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.