Marmaris Tyrkiet 2007

Det var med forventning at jeg ankom til Marmaris Yacht Marina, hvor Grand Danois året før var trukket på land efter en kollision med en betonkaj på øen Astapalaia. Hele agterdelen var blevet trykket ind og meget udrustning var revet af ødelagt og faldet i vandet.

I mellemtiden var skaderne blevet udbedret og jeg kunne nyde synet af et helt ny badeplatform, og en kombineret landgang  og badestige, alt sammen udført i meget flot kvalitet af de lokale håndværkere. jan-marts-2007-042.jpg

Tidligere var der monteret et stort mekanisk Aries vindror som jeg efter en del overvejelser valgte ikke at erstatte. I stedet satsede jeg på et hydraulisk system som er mere tidssvarende. Det kan via en såkaldt intelligent computer styres af vinden, kompas og ikke mindst efter GPS (Global Position System) i princippet kan årets sejlads dermed tilrettelægges hjemme i stuen, så er kursen sat til sommerens sejlads!

Hydraulikstyringen monteres direkte på rorstammen inde i båden og er derfor ikke så sårbar ved sammenstød. Det bruger naturligvis strøm og den næste nyanskaffelse bliver derfor en vindgenerator. Solcellerne som klarer forsyningen har i dag en kapacitet på ca.130 Watt hvilket ikke er tilstrækkeligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.