Göcek

dsc00065.jpgNu skulle jeg mødes med min datter som er gravid i sjette måned, hendes kæreste Rune og deres veninde Mary Lisa som havde haft problemer med sin kæreste og derfor var lidt desperat for at komme lidt væk fra det hele.

De stod på i Göcek som ligger en halv times taxa kørsel fra Dalaman lufthavnen. Jeg havde valgt dette sted fordi der indenfor en relativ lille radius findes utroligt mange smukke og interessante steder og utallige ankerpladser med dejligt klart vand.

Tyrkiet har virkeligt forstået at udnytte de muligheder der ligger i deres fantastiske bjerg og ørige vestkydsc02036.jpgst. Tusindvis af turistbåde såkaldte Gulets bygges og vedligeholdes i Tyrkiet, skibene er bygget af ædle træsorter og andre kostbare materialer, overdådigt udstyret med alt luksus.

Grand Danois ligger side om side med disse smukke skibe med  glade turister, nogle er på dagtur, men rigtigt mange ligger ligeledes for anker over natten og selv om det jo nästen ikke kan undgås at ankerne engang imellem filtrer sig ind i hinanden så foregår kommunikationen mellem bådene altid på en sober og venlig måde.

Man skal passe på med at generalisere men her kunne Grækerne godt lære noget!

En anden ting som er meget specielt Tyrkisk når man sejler ind i en bugt så er der næsten altid en anløbsbro med el. – og vand- toilet og badeforhold. et enkelt sted spurgte de om vi ikke havde noget vasketøj! Det er da service. Det hele er til fri afbenyttelse. Nå ja, de forventer naturligvis at man spiser i restauranten.

Det kan være lidt af et dilemma når der er flere broer med tilhørende restaurant og ejerne står og vinker ind til netop deres bro! Restauranterne er ofte er gået i arv og hele famillien deltager i arbejdet så her får vi hilst på både far mor og børn plus deres kusiner og onkler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.