Symi og Cleopatras Strand

Se foto oles-camera-2007-034.jpg

Symi, øen er fuldstændig gold. Der er overhovedet ingen bevoksning på de høje runde bjerge, træerne er for flere hundrede år siden blevet fældet og brugt til at bygge fiskerbåde. På den tid var der masser af fisk i havet men på grund af overfiskning med trawl  så er der næsten ingen fisk mere.

Fisk blevet eksklusivt og dyrt ikke kun her men overalt ved middelhavskysten. Nu har man i stedet indrettet fiskeflåeden til at dykke efter svampe som benyttes til at vaske sig med så varimm003_4.jpger det nok ikke længe för denne specialitet også er uddöd.

I stedet for at sejle direkte til Bodrum valgte vi at sejle ind i de dybe indfjorde som ligger på denne strækning. Det førte til mange spændende ankerpladser som det nok vil føre for vidt at gå i detaljer med men Knidsos er et sted som man ikke kommer udenom. Det ligger nemlig meget strategisk på en halvø med ikke mindre end to naturhavne, en til sommerhalvåret når Melteminvinden er nordlig og en til vinteren når vinden overvejende blæser fra syd. Her er der virkelig orden i vejrsystemerne!

Også tidligt i antikken har man haft meget glæde af denne plads. Store områder af ruinerne er udgravede og det kan dokumenteres at der i byens storhedstid har boet hele 70.000 mennesker. Imponerende var også de stadig helt intakte vandcisterner og brønde. Der er ved indsejlingen fundet flere forliste skibe med helt intakt last en del af disse er udstillet på borgen i Bodrum blandt andet en imponerende samling af glasvarer.

Mange søfarerende valgte måske også lige at slå et slag forbi, fordi det var rygtes at der fandtes en statue af kærlighedsgudinden Afrodite som kunne beskues i et tempel. Det var i sig selv kontroversielt at hun var nøgen. Men der var også et andet problem, det var nemlig en kendt prostitueret som havde siddet model og så måtte man iøvrigt heller ikke dengang afbilde guder!

Cleopatras Strand, sandet er undersøgt og det er bevist at det er transporteret fra Nordafrika som et smukt udtryk for Cleopatras kærlighed til Anthonius vi må nok erkende at der var stil over det dengang, i dag kan de fleste af os klare den med at bygge en carport! På dette sted måtte Kerstin simpelthen opleve at bade men også for at opleve historiens sus. Masseturismen har dog medført at stranden nu er indhegnet og spærret af, man kan kun bevæge sig i strandkanten og det er vigtigt at skylle sandet af sig bagefter, derfor står der en bruser for enden af stranden og en uniformeret vagt sikrer at alle skyller sig grundigt. Men, formenlig ved et uheld, kom der på en eller anden måde lidt sandkorn ind i Kerstins bikini så hun nu har et lille forbudt minde med hjem.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.