Tilos, Kos, Kalymnos, Patmos

oles-camera-2007-009.jpg

Se foto.. 

Efter et par dage på den samme ø kan jeg let gå hen og blive lidt rastløs. Men man har jo “hjemmet med” og  begynder omgivelserne at kede, ja så er det bare med at komme afsted og videre til den næste ø.

 Nysgerrighed er en stærk drift og man skulle jo helst ikke gå glip af noget… Næste formiddag stod solen som sædvanligt højt på himlen og vi sejlede ud af bugten, vinden var hård nordlig og vores maver var nok ikke rigtigt forberedt på en hård sejlads vi valgte derfor at sejle med vinden agterind og det førte os til øen Tilos hvor især hovedbyen i vores turguide er beskrevet som helt vidunderlig  men nu var det efterhånden blevet sent efterår og så var der altså ikke meget at komme efter. 

Ole og jeg havde nemlig sat næsen op efter lidt gang i den. Men vi lejede da en Scooter og fik set et stadig  dampende og svovllugtende vulkankrater. Min søn Thomas havde meldt sin ankomst til  midten af oktober og vi havde aftalt at mødes i Bodrum så næste dag sejlede vi videre til Kos, da vi sejlede tæt langs med  kysten kunne vi se at der stadig trods årstiden var et stort turisttrængsel på strandene. Vi nøjedes dog med at tage en runde inde i den smukke havn. Vores næste mål var nemlig øen Kalymnos igen en ø med sit helt eget særpræg en smuk havfrue pryder indgangen til havnen og tager vinkende imod den besøgende. Det er en aktiv by med et hektisk restaurant og cafeliv lige det som vi havde set frem til.

Nogle dage efter sejlede vi ind i bugten til byen Gülluk som ligger  tæt på lufthavnen hvor vi skulle møde Thomas.

Her mødte vi Kurt en dansker! Da han fik øje på vores smukke yachtflag så måtte han bare hilse på. Kurt har købt en Cafe i byen og havde flyttet dertil for fire år siden i hele det tidsrum havde han ikke set en dansk båd i havnen, vi var den første og det skulle naturligvis markeres så det blev sent inden vi igen lå i vore køjer.

Det er dejligt at have sine børn med ombord alt det man savner når man er væk hjemmefra bliver indhentet. Jeg kan forestille mig at hvis jeg var hjemme så ville kontakten måske blive begrænset til en telefonsamtale eller SMS! Thomas havde medbragt en kæmpeanretning af lækre Franske oste som er noget man godt kan savne hernede, og en smuk klangfuld guitar, så der var et godt grundlag for den videre sejlads. Vi valgte øen Patmos som i religiøse kredse regnes for næsten lige så betydningsfuld som Bethlehem. Vi besøgte også den berømte klippehule hvor evangelisten Johannes fik et syn og en åbenbaring. Her findes  en lille udhuling i bjerget hvor han hvilede sin hånd den er i dag belagt med sølv. Øverst oppe på bjerget er der opført et meget smukt kloster fyldt med hellige rekvisitter og verdslige rigdomme.

Et par dage efter sejlede vi igen til øen Kalymnos men det hektiske byliv var lidt for meget for min søn som havde flygtet fra en stresset hverdag og derfor havde brug for fred og ro, så vi valgte at sejle derfra allerede næste formiddag.

Vejrudsigten lød denne dag på hård vind til kuling så vi valgte at gå ind i den eksklusive og trygge Marina i Bodrum hvor prisen for en overnatning ligger på 40 euro pr. døgn. Nu var det virkeligt ved at være efterår, for første gang i denne sommer måtte vi tage en bluse på om aftenen så efter at havde sagt farvel til Thomas sejlede vi tilbage mod Marmaris hvor Grand Danois igen skal overvintre. Grand Danois er efter sædvanlig forårsklargøring igen klar til nye togter og oplevelser. Har du lyst til at være med ombord så planlæg din ferie til perioden maj – juni eller september oktober som er de bedste perioder hvis man vil undgå de helt ekstreme varmegrader. Når dette skrives er mine negle ved at være groet ud, sårene på den maste hånd er næsten helet og jeg kan igen glæde mig over alle som følger min Odysse!

Tak for alle mails og hilsner!

Freddy

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.