Kerstin, Åsa, Helen, Paula og Mathilda i Tyrkiet.

tyrkiet-28-junii-2008-0295

 Gøcek 02. august. Jeg har lige sagt farvel til min kone Kerstin som har været ombord i fem interessante uger. Kerstin er et meget nysgerrigt og kulturelt menneske som elsker at opsøge historiske steder.

 Se foto

Hun havde umiddelbart inden ankomsten, været på en kulturrejse til Florence i Italien. Men havde slet ikke fået nok, og Tyrkiet er jo et eldorado for nye oplevelser. Det var dejligt at se Kerstin igen, det var næsten fire måneder siden sidst jeg var hjemme. Men sådan er det jo at være sømand. Til gengæld blev hun forkælet i næsten fem måneder sist da jeg var hjemme!. Hun ankom sammen med de efterhånden garvede søfolk Helen og Åsa. Paula som i lighed med de øvrige også er skolelærerer, var på charterferie sammen med sin datter Matilda og med dem havde vi aftalt en sejltur og overnatning på Grand Danois, så dagens første sejltur gik til et sted som jeg kender og hvor der var godt badevand. Ja det er der overalt i Turkiet men et sted hvor der var sandbund, og dem er der ikke så mange af. Det er dejligt at have børn ombord. Børn stortrives og er utroligt gode til at finde sig til rette, og får hurtigt en fornemmelse for hvordan et skib skal styres..

Der er mange gode grunde til at sejlere bliver i Tyrkiet i flere år , nogle for resten af livet!  Der er meget smukt. Folk er venlige og prisniveauet er lavt. Vejret er meget stabilt, vinden er næsten forudsigelig det er  meltemienvinden som om sommere kommer fra Nord-vest starter om formiddagen og ophører normalt om aftenen hvor der er havblik. Vi har på næsten 5 måneder kun haft regn i to dage. Det begyndte at trække op med sorte skyer. Man er ikke i tvivl! da kom lynene og bragene som ekkoede i bjergene. Pludselig er det fuld thunderstorm. Så er det bare med at få skibet ind i et sikkert område. Man ved nemlig aldrig hvor vinden kommer fra. Men har men først fået båden  sikkert og fortøjet. Ja så er en regnbyge jo en meget velkommen afveksling når temperaturen iøvrigt ligger på mellem 35 og 40  grader.  Og så er der jo de Græske øer der ligger som en perlerække og frister  med deres dejlige havnepromenader hvor man ligger helt inde i byens centrum omgivet af restauranter og tavernaer. Ønsker man fred og ro så frister tyrkiet med utallige bugte og helt lukke laguner.

Saklikent, Fithiye, er en 18 kilometer lang kløft eller ravine som det hedder på Svensk. Trænger man til motion og det gør man når man har opholdt sig meget på et skib. Så er det fint at tage på udflugt og en af de mange muligheder er denne fantastiske kløft. Vi nøjedes dog med at forcere ca. 10 km. flere gange undervejs bliver man sat på prøve dels om det virkeligt var muligt at komme igennem det lille hul i klippen eller dels at den videre færd næsten var utilgængelig og lå for højt så det var nødvendigt med bjergbestigningsudstyr. Belønningen får man til sidst under et iskoldt vandfald som vælter ned fra 50 meters højde. Bagefter kan man nyde en drink på bløde puder  som er lavet i små miljøer bygget op på pavillioner der står på pæle ude i den rivende vandstrøm. 

Man kan ikke undgå at blive dybt imponeret og berørt af de efterladenskaber som Lycierne har påvirket landskabet med overalt på den lyciske kyst som strækker sig i området fra Kas og  østpå ned til Kekova. www.en.wikipedia.org/wiki/Lycia  Et enormt antal store Kongegrave med en imponenerende tempelindgang bygget utilgængeligt højt oppe på lodrette bjergsider. Et ligeledes imponerende antal af tonstunge sarkofager udhugget i et stykke klippe,  ligger stadig hvor de blev placeret tusinder af år BC. Overalt ligger der sunkne byer og i hele landskabet er der ruiner som stammer fra antikken. Man kan ikke lade være med at tænke på hvor lidt der vil være tilbage fra vores egen civilisation efter bare 100 år!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.