Velkommen til Caribien!

Alene i Caribien! for første gang siden afgangen fra Portugal i oktober måned er der ikke andre end mig selv på Grand Danois, endelig har jeg tid til at skrive lidt paa hjemmesiden  

 Nej, jeg mener overskud til at kunne filosofere og forholde mig til alle de mennesker og oplevelser som  har været en del af  rejsen. Nogle mener at det skyldes held at vi har klaret den lange sejlads stort set uden problemer. Andre at man nødvendigvis må have en turban for  at få en appelsin i den! Begge dele er sikkert lige  rigtigt! Men det jeg har lært er nok at heldet er bygget på hårdt arbejde og  intuition, en fornemmelse for et skibs mange funktioner. Hvad der skal prioriteres og hvor det er vigtigt at  forebygge  for at undgå forlis! Man kan opstille en prioriteringsliste, eller man kan også rekvirere den hos et anerkendt firma! Men ofte foregår det hele oppe i hovedet på bestyreren/kaptajnen, altmuligmanden som alle henvender sig til når noget går galt! For eksempel har næsten alle ombordværende  inden afsejlingen spurgt mig om hvordan tilstanden var på det elektriske toilet ( inklusive mig selv!) Derfor havde jeg i god tid inden adskildt det i små dele (og jeg kan sige jer at det er ikke noget smukt arbejde) Og alligevel vil det ikke skylle ud kort efter afsejlingen fra Gran Canary. Og så er toilettet i virkeligheden et af de mindre problemer. Der er tusinde andre ting som er meget vigtigere. De ukendte fysiske belastninger både på skibet og ikke mindst hos besætningen som håndstyrede det meste af vejen det er en hel anden snak. Og det var nok den indsigt og erkendelse hos besætningensom som førte til en beslutning om  at det ikke var vigtigt at gå ind på Cap Verde øerne, bare fordi toilettet skulle repareres! Der stilles store krav til en homogen besætning! Men egenskaber som tolerance, socialt nærvær og en fælles glæde ved at have oplevet noget unikt i fællesskab med et andet menneske. Det er nok egenskaber som er nødvendige og vigtige for at tage ud på en sejlads som man kan forudse vil indebære mindst tre ugers frivillig valgt isolation fra det samfund som vi alle er en del af.

Juleaften blev holdt sammen med min kone Kerstin og hendes søn Tobias som var ankommet et par dage tidligere samt hele besætningen fra Atlanterhavsturen ialt otte personer ja det knep med pladsen, med pladsen! Mit medbragte plastikjuletræ med lys som jeg havde taget med fra danmark for snart seks år siden kom igen frem og det blev til en rigtig hyggelig jul i meget eksotiske omgivelser, med badning i den skønne Rodney Bay. (se mere på www.mufferne.wordpress.com )Nytårsaften blev afholdt i Pirat Bay på Øen Tobago som  vi sejlede til på et og et halvt døgn. Det fantastiske ved at sejle i Caribien er jo at planlaegge sejladser flere dage frem. Vejret på denne årstid er utroligt  forrudsigeligt, vinden kommer altid fra øst og det er altid varmt. Her mødtes vi tilfældigt med ikke mindre end fem danske både! Det er utroligt hvad vi danskere formår, kan det have noget at gøre med prioriteter og de lave rentesatser! Som sædvanligt når danskere mødes i udlandet så kender vi jo hinanden rigtigt god vi klumper os sammen fordi vi nu rigtigt skal hygge os! Besætningen på Grand Danois syntes nu også at det kunne være interessant at følge lidt med i hvordan lokalbefolkningen fejrer aftenen så vi gik ind på en lokal cafe hvor vi meget gæstfrit blev inviteret ind. Alt var gratis og frit. Var vi kommet nogle timer inden var vi også blevet inviteret på spisning! Vi blev i næsten en uge på denne skønne ø og tog også på udflugt til Hovedstaden Scarborouh hvor vi indlogerede os på et mindre Hotel. Aftenes Tema var steelband som øen er berømt for. Vi skulle dog ud på et af de finere hotelresorter for at opleve et otte mands orkester med tilhørende 16 tønder. Det er jo ikke fordi musikken er speciel smuk at lytte til men det er altså en kæmpeoplevelse at se musikerne stå og slå på gamle olietønder!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.