Familiebesøg i Caribien!

Man er på langfart og  langt hjemmefra, men  jeg kan alligevel ikke lade være med at holde øje med hvordan vejret er derhjemme. Udsigten til at det nok bliver en hvid jul. Tanken om at familie og venner  mødes og udveksler gaver og kærlighed kan godt give en kortvarig mild depression.  Ja så er det jo fantastisk dejligt at få besøg hjemmefra af sine børn.

Julen blev traditionsrigt fejret med medbragt rødkål samt forskellige sild og linieakvavit til julefrokosterne i dagene efter. Gud hvor smagte det godt! Et dansk koldt bord med diverse varme retter er virkelig en international delikatesse. Egentlig savner jeg det ikke  i dagligdagen hvor jeg ofte spiser lokalmad. Men når jeg kommer hjem er et dansk frokostbord det første måltid jeg kaster mig over.

Min søn  Thomas kæreste Heidi,  er gravid i femte måned og maven vokser sig stor og sund så vi tog alt mulig hensyn til ikke at udsættte hende for alt for store strabadser men en sejlbåd tager jo ikke hensyn til sarte følelser og midt i det hele stod motoren af!  Motoren en Perkins 4- 108 på 50 hyp. Den er efter det oplyste  renoveret umiddelbart inden vi tog hjemmefra Danmark i 2004 men nu var den tilsyneladende slidt op. Det skete på øen Bequia. Øen er beboet af ca. 4000 mennesker halvt hvide og halvt sorte. En rigtig turristparadis. Her fandtes også SimpsonMekanic LTD. han havde været beskæftiget hos Manzarati i England og mente nok at han kunne klare en hovedreparation. Det korte af det lange er at det lykkedes mig ved hjælp af mast og bom, som jeg benyttede som kran, at løfte den 500 kilo tunge motor op og ud af indgangen fra kahytten så den til sidst stod på dækket klar til afhentning. Det hele skete mens båden lå og vuggede i bølgerne ved en bøje i bugten. En lille båd kom ud og lå på siden af Grand Danois. Jeg hejste motoren ned og motoren står nu hos den lokale cykelsmed!  Som lover at den er hovedrenoveret indenfor tre til fem uger!Perkins 4-104

Se flere foto

Min Datter og hendes kæreste Rune ankom da min søn og kæreste rejste, samtidig ankom mit vidunderlige barnebarn Lisa. Hun har allerede rejst det meste af jorden rundt i en alder af tre år. Og hende har jeg virkelig  fået en herlig kontakt med. Selvom der kan gå mange måneder mellem at vi ses så har denne  lille tøs og jeg en  meget speciel kontakt. Som måske skyldes at jeg allerede for flere år siden sang og akompagnerede på guitar ” Jeg ved en lærkerede” Den beder hun mig om at spille hver gang at vi mødes.

Jeg var egentlig indstillet på at ligge i den meget idyliske og beskyttede bugt på Bequia men både Lena og Rune synes at de gerne  villeLisa Viktoria 3 år opleve  noget andet og da vejrudsigten lød fornuftig valgte vi at sejle derfra. Det er jo en sejlbåd og vi er bestemt ikke værre stillede end man var for 300 – 400 år siden hvor danskerne for alvor tog nogle af disse øer i besiddelse! Rune har skrevet dagbog over nogle hårde dage på søen http://caribien.lisaviktoria.dk/#category2.0

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.