På bedding i Rodney Bay, St. Lucia.

GRAND DANOIS er blevet et kendt skib i Caribien! jeg oplevede at en  indfødt på et surfbrædt sejlede ud til mig med en flaske vin mens han slog sig på hjertet og ønskede godt nytår! Mange genkender båden men jeg har også oplevet tilfældige møder inde på øerne med hjertlige gensyn. Det er vigtigt at opholde sig i længere tid på samme sted for at lære de lokale lidt bedre at kende.  Se dejlige foto!

Caribien eventyret er til ende for denne gang. Motoren som gav en del irritation i starten er løst tilfredstillende. Motoren spinder og alt tyder på at den vil gøre det i mange år endnu. Den lidt usikre start på sejladsen som jeg tidligere har beskrevet er endt med at vi nu kan se tilbage på en meget vellykket sejlads mellem øerne fra Grenada og til Domminica. Det skyldes ikke mindst mange gode gaster!

At være gast på en sejlbåd som sejler ude på verdenshavene altså på langfart. Indebærer også et ansvar og en risiko. Det økonomiske ansvar er dog til at overse fordi gasten normalt inden påmønstring har betalt et mindre beløb fastsat af www.ftlf.dk som går til skibets vedligeholdelse. Men det er indlysende at hvis der opstår en krisesituation så er det også gastens opgave  at medvirke til at problemer løses.

En sejlbåd kan sammenlignes med et parcelhus som med alle installationer smides i vandet! Det er klarte at skibet skal være tæt så vandet  ikke trænger ind, men installationerne er i princippet de samme som i et parcelhus. Dertil kommer masten og hele riggen samt motorinstallation. Det vil næsten være urealistisk at forestille sig at ting og sager ikke skulle gå i stykker på et eller andet tidspunkt. Under mit ophold i Rodney Bay Marina har jeg oplevet tre store og nyere plastbåde havarere med knækkede master. Det er ikke svært at forestille sig de udfordringer som besætningen ombord har være udsat for.

Når dette er sagt så vil jeg gerne takke alle mine dejlige gaster for jeres bidrag til et fantastisk liv. Vi har iår sejlet fra Grenada til Domminica og undervejs delt utrolige mange glæder og fine oplevelser.

Snart begynder regntiden ligesom risikoen for hurrycanes nærmer sig. Derfor er GRAND DANOIS sat på bedding i Rodney Bay Marina. Der skal skibet bundskrabets og males så den er klar til nye oplevelser i november hvor kursen er sat  Nordpå mod Cuba og De Dansk Vestindiske øer.

Har du lyst til at være med? Erfaring i sejlads er ikke nødvendig den får du undervejs! Men at du er god til at være sammen med andre mennesker er en vigtig og god egenskab. Skriv et par ord om dig selv til freddy@suntrip.dk

Det er dejligt at komme hjem! At blive modtaget af min søde datter i Kastrup Lufthavn  med endnu et velskabt to og et halvt måneders gammelt  barnebarn med det smukke kærlighedsnavn Rosa. Og hvad kan være mere livsbekræftende end sammen med sine nære venner og familie at fejre min søns 40 års fødseldag!

Se nuværende position

2 Comments Tilføj dine

 1. Anonym siger:

  Hej Freddy
  Ja . . . . . . det var tider – tak for en dejlig tid ombord på det gode skiv’ Grand Danois.
  Håber jeg kan skrabe penge og ferie sammen til endnu en tur 😉

  De bedste hilsner
  Lise

  Like

 2. Anonym siger:

  Hej Søde Freddy.
  Der er så meget at sige tak for efter en drømmetur i Caribien ombord på DIN båd. Tak fordi båden var super, Tak fordi vejret var med os. Tak fordi samværet med hele besætningen ,var godt. Tak for din gode mad, Tak for spædende sejlads.
  Men især tak for at du er så en fantastisk kaptajn og en dejlig person som du er. Ingen dumme regler eller strenge påbud, ingen råben og miner hvis vi ikke kunne holde kursen….
  Jeg kan og vil kun varmt anbefale ,folk med sejlerglæde til at vælge netop dig.
  Kærlig hilsen Anni

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.