Ankommet til British Virgin Island

P1000994

 

Se foto

Grand Danois ligger ved kaj i en marina på øen Tortola (British Virgin Island) der er opstået nogle problemer med motoren som har svært ved at starte og den vil ikke køre i tomgang.

Jeg har skiftet brændstoffiltre som smagte fælt af saltvand og den lokale mekaniker har afmonteret indsprøjtningsdyserne og sendt dem til service hos en specialist.

I den forbindelse foretog han en simpel kompressionstest, som er meget enkel, han benyttede ganske almindeligt toiletpapir og formede en lille kugle som han pressede ind i hullet til insprøjtningen.Derefter lagde han et bræt over og bad mig dreje startnøglen der lød et knald og samtlige papirkugler var sprængt i små stykker. Kompressionen var i orden og jeg kunne ånde lettet op motoren skulle ikke tages ud af båden i denne omgang!

Vi anløb til Virgin Gorda efter en lang flot natsejlads, pigernes første og det skal tilføjes at de klarede det rigtigt flot Grand Danois var vanskelig at styre fordi vi havde vinden ind fra agten og for lidt vind i forhold til de skæve strømbølger. Men til gengæld havde vi den smukkeste fuldmåne og umiddelbart inden vi anløb Gorda fik vi følge af en flok Delfiner som bød os velkommen og fulgte os et godt stykke på vej til havnen hvor vi indklarerede. St.Maarten som vi sejlede fra er iøvrigt en smuk og meget lille tropeø, og alligevel meget anderledes fordi stedet er delt mellem Fankrig og Holland.

Hvordan de klarer at importere biler til at køre i henholdsvis venstre og højre side har jeg svært ved at forstå, men det gør de altså. På Gorda fandt vi en rigtig dejlig ankerplads på tre meter krystalklart lyseblå vand, tæt på et rev og med en lille privat strandbred, og kunne til aftensmaden nyde den flotte Mahi-Mahi en fisk på næsten en meter lang og omkring 10 kg. som vi havde fået på krogen umiddelbart inden solnedgang.

Det bliver mørkt omkring klokken 19 på disse kanter men da havde vi i god tid inden fået samlet brænde til et flot bål på stranden. Det blev lidt sent inden vi gik til køjs og jeg skal gerne erkende at sent på disseLola; to be or not to be! kanter er klokken 2200!

Jeg skal ellers love for at der er sket et systemskifte med disse unge damer ombord hvor gennensnitsalderen ligger på og omkring de 22 år. Maden er et kapitel for sig selv. Hvor vi tidligere anrettede en morgenbufè som noget der til forveksling ligner en international hotelbreakfast med ægretter og diverse andre lækkerier. Står den nu på havregrød i store mængder, bliver der ikke spist op havner grøden i dejen til hjemmebagt brød! Frokost er rimeligt hurtigt overstået, brød og forskelligt pålæg som Nutella, honning og andre søde sager er et gennemgående tema. Til gengæld bliver der kælet for aftensmaden som ofte har et stort indhold af linser.

Ulrik var hos Farmaceuten idag for at købe et tilskud af protein fordi hans krop ikke længere kunne klare den daglige menu. Dog forsøger jeg at rette lidt op på ballancen når det bliver min tur til maddag hvor den flere gange har stået på flotte bøffer. Men jeg har ikke ofte maddag der er nemlig indført et skema hvor man to måneder frem kan se hvornår og med hvilken partner man står for indkøb og iøvrigt også opvask og flere andre nødvendige ting. Jeg behøver vel næsten ikke at tilføje at da vi sejlede natsejlads blev der lavet et flot skema som præcis fortalte hvem og hvornår man skulle styre båden.

Alle pigerne har medbragt minicomputere som indeholder hele verdens musik og aldrig har jeg lyttet til så meget avanceret og forskelligt musik som drøner ud af højtalerne fra tidlig morgen til sent aften. Jeg giver dog mit beskedne bidrag med når jeg søndag morgen sætter en CD på med Kris Kristoffersen hvor der synges Sunday Morning og noget med ondt i hovedet.. pigerne har klaget fordi de gerne vil sove længe..De synger meget og har flotte stemmer og jeg har flere gange fået lov til at lægge guitarrytmen til deres sange.

Tak til Lise for de medbragte sanghæfter som anvendes flittigt. Astas foto (1)

Men her halvvejs også tak til pigerne Asta-,Marie ,Lola, Emilie og  Kiwie for jeres smittende smil og jeres ukulige humør. Jeres nysgerrighed og lyst til at opleve og at lære og ikke mindst tak for jeres bidrag til et herligt liv!

Vi er nu nået til delmålet og forsætter mod vest til Puerto Rico som er Spansk/Amerikansk. Derfra tager vi en langdistancesejlads på tre-fire døgn som igen fører os sydpå til Saint Vincent og Grenadinerne hvor Grand Danois skal på land. Vi er nemlig blevet lidt trætte af prisniveauet og det meget civiliserede samfund på disse kanter!

På min plads i havnen har jeg udsigt til seks Banker og man kan ikke lade være med at tænke og undre sig over hvad alle disse papirpenge-virksomheder dog laver på en sådan lille ø!

Kærlig hilsen Freddy

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.