Motorproblemer på Tortola (BVI)

Mads,Kaptajn,Emilie,Kiwi,Ulrik, Marie og Lola

Efter forrygende seks måneders sejlads mellem de skønne øer i det Caribiske øhav så kom regningen på Beef Island som er en af øerne i British Virgin Island.

Se foto

Da vi startede motoren ville den ikke køre ordentlig i tomgang og havde en kedelig banken samtidig med at røgen fra udstødningen var helt sort af uforbrændt brændstof.

Nu var vi jo ankommet til Tortola som er en ø hvor der er flere virksomheder der eksporterer reservedele til de andre øer så jeg forventede at vi hurtigt kunne lokalisere fejlen og komme videre, men sådan skulle det ikke gå…

Mekaniker nr.1 ved navn Frankie mente at det kunne være ventilerne, forårsaget af vandindtrængning fra udstødningen så han gik straks igang med at afmontere store dele af mannifolden og udstødningen samtidig med at han fortalte at han havde en tidsplan som lød på 500 dollars om dagen, og at han ville anbefale at der blev indkøbt en ny motor. Umiddelbart inden han var færdig med dagens indsats ville han også afmontere startmotoren som han mente var defekt.

Det bad jeg ham dog stoppe med fordi jeg var usikker på hvordan det hele endte og bad om regningen for det udførte og den lød på 700 dollars..

Dagen efter monterede jeg alle de afmonterede dele tilbage igen og fik samtidig kontakt med mekaniker nr. 2 Nick en meget sympatisk person som iøvrigt havde den samme motor i sin båd og kunne den udenad. Vi blev hurtigt enige om at det måtte være dieselpumpen som var blevet ødelagt af saltvand fordi filtrene var stoppet til.

Det lykkedes at finde en nyrenoveret pumpe måske den eneste på øen vi blev også enige om at det skulle være et firma som skulle montere den af hensyn til eventuelt garanti hvilket viste sig at være meget fornuftigt! Nu kom mekaniker nr.3 med navnet Lucky til. Han monterede den nye pumpe men desværre virkede den heller ikke-, bad luck! Han arbejde på den i to dage men desværre intet resultat. Nu kom nr. 4 mekaniker tilfældigvis forbi hans navn var Romeo og ville gerne hjælpe, igen blev pumpen afmonteret og med en simpel kontrol med en boremaskine som motor kunne han afgøre at pumpen var defekt.Puerto Rico 008

Men han havde også et forslag jeg kunne tage et taxafly til Puerto Rico medbringe pumpen og indlevere den til et specialfirma og få den med hjem med det samme! Alternativet var en ny motor som kostede rundt 80.000,- så jeg var ikke i tvivl. Næste morgen afsted til Puerto Rico til hovedbyen San juan- og tilbage igen næste dag og jeg behøver vel ikke fortælle at det var med en næsten uudholdelig spænding at jeg påmonterede pumpen og naturlig ville skruerne ikke som jeg ville alting drillede men til sidst lykkedes det dog at få de sidste skruer på plads. Jeg havde fulgt alle de anvisninger som man kan få ud af mannualen for Perkings motor type 4 108. og kunne til sidst kalde på Ulrik og bede ham om at dreje nøglen. Den startede og det vigtigste den lød rigtigt og gik flot i tomgang, vi havde klaret det.

Der var gået næsten tre uger med daglige bekymringer og tvivl om hvad det hele skulle ende med. Derfor valgte Asta, Lola, Emilie og Kiwie kort forinden at tage et fly til Domminica, mens Marie og Ulrik som skulle være ombord i to måneder valgte at blive, og så ventede Marie iøvrigt på sin bror som hun havde aftalt at mødes med. Han er ligesom Marie på “dannelsesrejse” jorden rundt og var nu på en af naboøerne. Han ankom  en sen aften efter at havde fået et bådlift fra Puerto Rico!

Nu kørte motoren og vi var vilde efter at komme ud og prøve den af men først skulle vi lige udklarrere. Vi havde overskredet vores aftalte tid i BVI med næsten to uger og det gav immigrantmyndighedern mulighed for at træde i karakter. Vi blev alle fire bedt om at komme ind i et lille lokale med to stole og et skrivebord. Han bad os sidde ned hvilket var lidt besværligt fordi der ligesom manglede to stole men nu fik vi en enetale på næsten en halv time som endte med at vi fik vores stempler i passene. Jeg spugte flere gange udervejs om vi skulle i fængsel men det var ikke det han ville det var mere den disrespekt som vi havde udvist.

Tilbage til Grand Danois var vi både lettede og glade over at alt var gået godt og sejlede derfor lidt nordpå til en meget smuk palmeø som Marie meget detaljeret har beskrevet i sine erindringer fra den videre sejlads.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.