Historie

Grand Danois blev søsat  i 1978 En besætning med bla. bådbyggerne Poul Øland tog på den første prøvesejllads en tur over Atlanten til Caribien.

Fra 1987 til 1992 foretog Torben Mørkhøj og hans kone en jordomsejling der varede i fem år.

Jeg købte båden i 2002 umiddelbart efter deltog vi i kapsejladsen sjælland rundt og deltog igen året efter. Derefter foretog vi nogle prøvesejladser til Bornholm, Christiansø, Anholt og en smuttur til  Sverige, Polen og Tyskland

I øjeblikket er Grand Danois på vej mod endnu en jordomsejling. Vi startede d. 1. juli 2004 fra Lynetten Havn. Sejladsen gik via Kielerkanalen, og videre med flodsejlads ind til Amsterdam, derefter ud i den Engelske Kanal langs med den franske kyst. Og sydpå langs Atlanterhavnkysten. Undervej gav vi os god tid til at opleve og fornemme de lande og byer vi besøgte.

Vi har ikke fastlagt nogen tidsplan. Der skete nemlig det da vi sejlede i farvandet ud for den Portugisiske kyst, at så valgte vi at dreje til venstre istedet for ligeud og til højre dvs. at vi sejlede ind i det varme Middelhav!

Året er nu 2008 og vi sejler det meste af sommeren i farvandet mellem den Tyrkiske Kyst og de Græske øer.

I september måned forsætter Odyseen mod de Kanariske øer med ophold undervejs på Kreta, Malta, Tunesien, Mallorca, Maroko Sydspanien og Portugal. Vi forventer at sejladsen kan tage op til to måneder.

Hvor længe vi bliver i området omkring de kanariske øer er endnu ikke helt på plads, men vi forventer at blive der i flere måneder!

I 2009  eller 10 går rejsen videre mod fjerne horisonter formentlig over Atlanten til nye og spændende oplevelser.

Året er 2010 Efter 21 dage på atlanten  er vi  ankommet til Caribien, til Barbados. Vi sejler videre til St. Lucia hvor vi fejrede Juleaften. Derefter til Tobaco hvor vi fejrede Nytårsaften.  Vi  deltog i Karnevallet i Trinidad og sejlede igen nordpå mod Guadolupe. Vi forventer at blive i dette fantastiske ørige i de næste par år.

Datoen er 01 maj 2011. Vi er gået i havn på Grenada hvor  Grand Danois skal på land og have en ny motor og et tiltrængt serviceeftersyn. Vi forsætter sejladsen fra den 13 december og fejrer jul på øen Beguia i Grenadinerne.

Datoen er nu 23 september 2016. Vi har sejlet nord og besøgt Tortola på British Virgin Island og sydpå igen til de kendte øer som jeg for alvor er kommet til at holde meget af.

2017/18 Valgte vi at sejle Direkte fra Saint Vincent og til Jamaica. Derfra videre til Cuba Taithi-, Den Dominikanske Republik. Videre til De Amerikanske og Engelske Jomfruøer. Og igen tilbage til de kendte farvande i Den sydlige del af Caribien.

2018/19 Planen er at vi sejler Fra Guadulope og sydpå til Trinidad/ Tobago.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.